5/28/2011

REVOLUTIA VERDE


Incercam sa mancam sanatos, cautam produsele bio ca si cum ar fi colacul nostru de salvare dar, ne mai amintim si de cine ne ofera acest colac?
Pe langa faptul ca, din ce in ce mai des ne lasam masinile acasa si mergem cu bicicletele la birou, pe langa faptul ca ne sortam gunoiul care este amestecat pana la urma cu multa usurinta de masinile care il ridica, si pe langa atentiape care o acordam alimentatiei si chiar detergentilor si produselor de curatare pe care le folosim acasa, mai avem o modalitate de a contribui la bunastarea Planetei. Una cu efect pe termen lung: umerasele ecologice.

Ma uitam aseara la un documentar inpresionant numit Oceans si ma gandeam ca luam cu atat de multa usurinta ceea ce ni se ofera si de fapt noi uitam sa oferim inapoi. Sa aducem si contributia noastra. Macar sa reusim intr-o ultima incercare disperata sa salvam ce avem mai pretios. PLANETA. Unii spun ca este ceasul al 11-lea. Imi este teama sa recunosc dar, eu cred ca am trecut si de acest ceas. Cred ca mai avem un sfert de ora. Daca suntem norocosi.

Nu stiu cat de multe lucruri se mai pot salva in atat de putin timp. Dar intotdeauna am crezut ca gesturile mici pot face diferenta. Pentru ca oamenii care au distrus in cursa lor pentru progres pot fi chiar cei care pot shimba sensul de rotatie al acelor in aceasta cursa contra ronometru. Prin gesturile lor mici.

Dar scopul postului este acela de a atrage atentia si asupra unei noi modalitati prin care putem contrubui la o  Planeta mai curata. Au aparut si in Romania de putin timp umerasele ecologice realizate din materiale 100% reciclabile. Asta inseamna ca in locul unui umeras urat din fier pe care il primiti de la spalatorie, puteti pleca acasa cu unul biodegradabil, rezistent (sustine pana la 9 Kg!) si util. Pentru ca, sa recunoastem, umerasele metalice ajung direct la gunoi. Si nu sunt deloc biodegradabile. Pe cand un astfel de umeras ecologic, care poate fi si personalizat, poate ajunge cu usurinta in propriul dumneavoastra sifonier.
Stiti ca ocupa de cel putin 3 ori mai putin spatiu decat un umeras din lemn? Iar asta inseamna si mai mult loc pentru hainele voastre!
Si nu cred ca este cazul sa va mai aduc aminte de magazinele care nu ofera deloc umerase la achizitionare produselor lor sau de cele care va ofera in cel mai bun caz unul dintr-ul plastic extrem de inestetic si la fel de inutil? Pentru ca si acestea ajung tot la cosul de gunoi.

Asa ca aveti sansa sa faceti si voi diferenta. Continuati sa mergeti cu bicicleta, sa va sortati gunoiul, sa mancati produse bio, sa folositi produse de curatare si ingrijire bio sau organice (cum preferati voi) dar, nu uitati ca le puteti cere celor care va dau cu atat de multa usurinta un umerase din fier sau plastic, unul biodegradabil.