3/17/2011

Monte Carlo la 6 dimineata


Am ajuns atat de devreme in Monte Carlo pentru ca trebuia sa fim in aceeasi zi in Aix en Provence. Si ceea ce am crezut ca v-a fi un inconvenient s-a dovetit a fi cea mai frumoasa intamplare din acea zi. M-au surprins linistea, aerul curat, florile si curatenia de acolo. Mai bine spus oamenii care spalau trotuarul atat de devreme.
Monte Carlo este superb la 6 dimineata. Nu este nici un turist la acea ora si va puteti bucura de frumusetea lui, fara sa va deranjeze nici un grup agitat de oameni care tin neaparat sa se fotografieze in acelasi loc.


Dupa ce sotul meu si-a satisfacut placerea de a merge pe traseul circuitului de Formula 1 (trebuie sa recunosc ca este impresionant), ne-am oprit la  superba terasa a cazinoului. 


Apoi ne-am plimbat putin pe jos si am ramas surprinsa de inaltimea cladirilor noi, dar si de frumusetea celor vechi, de faptul ca inca se mai construia (desi aveai impresia ca nu mai este spatiu pentru nici o cladire in plus), de grija si dragostea monegastilor pentru flori si meniul restaurantului din Hotel de Paris Monaco. :-)
Asa ca eu recomand oricui Monte Carlo la ora 6 dimineata.Si daca nu sunteti unul dintre acei turisti care tine neaparat sa bifeze toate obiectivele turistice dintr-un oras, puteti savura linistiti pranzul in Aix en Provence.